Tone’s Favoriete Obscure Synths!

21 May 2022
tips

Tone’s Favoriete Obscure Synths!

Er is natuurlijk niks mis met een bekende synth, maar er is nog zo veel meer! Wij stellen onze favorieten aan je voor.

Synthesizers: je hebt er tegenwoordig zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Nu heb je een aantal bekende synths die de meeste mensen wel kennen, denk aan de Moog Subsequent 37 of de Korg Minilogue XD, maar er zijn ook tal van supervette synths die wat minder bekend zijn. Wij hebben onze 5 favoriete 'obscure' synthesizers op een rijtje gezet!

1. Fred's Lab Töörö

Fred’s Lab is een een klein synthesizer bedrijf wat gloednieuw is in ons assortiment. De synths van Fred’s Lab hebben een look waar je van moet houden, maar het geluid wat er uit komt is een heel ander verhaal. De Fred’s Lab Töörö is het vlaggenschip van de duitse synthfabrikant. De Töörö is een 6-stemmige digitale multi-timbrale synth, waarmee je tot unieke geluiden komt die wij nog niet eerder zijn tegengekomen op andere synths.

2. Twisted Electrons MEGAfm

Twisted Electrons maakt veel kleine synths en drumcomputers die vaak zijn gebaseerd op de jaren ‘80 en ‘90. De Twisted Electrons MEGAfm is hier geen uitzondering op. De naam zegt het eigenlijk al: de MEGAfm is een FM-synthesizer, maar niet zomaar één! Deze synth gebruikt 2 YM2612 FM-chips wat het een soort jaren ‘80 gamemuziek karakter geeft. De MEGAfm heeft door de FM-synthese een gigantisch breed scala aan mogelijke geluiden, terwijl de gebruiksvriendelijke indeling (in tegenstelling tot de meeste FM synthesizers) zorgt voor een fijne workflow.

3. Modal Argon8

Wavetable synthese is de laatste jaren steeds populairder, waardoor een vette wavetable synth natuurlijk niet mocht ontbreken van dit lijstje. De Modal Argon8 is misschien wel de meest ‘complete’ synth van deze lijst. Experimentele soundscapes, agressieve basgeluiden, unieke lead-sounds, eigenlijk is alles wel mogelijk met de Argon8. Dat gecombineerd met de strakke looks waar Modal om bekend staat, maakt dit een uniek apparaat dat zeker de moeite waard is.

4. Waldorf Blofeld

Oké toegegeven, de Waldorf Blofeld is niet bepaald een onbekende synthesizer, echter is hij wel dusdanig ‘bijzonder’ dat we hem toch even moeten noemen. Met de Waldorf Blofeld is ‘klein maar fijn’ een understatement. Deze synth heeft veel functionaliteiten van zijn legendarische voorgangers (o.a. de Waldorf Q en en Waldorf Microwave) overgenomen. De Waldorf Blofeld beschikt net als de Argon8 ook over Wavetable synthese, wat het ook weer een gigantisch scala aan verschillende soorten geluiden geeft. Dat alles in zo’n compact apparaat maakt dit een moderne klassieker.

Ps: de Blofeld is bij ons zowel in het wit als in het zwart verkrijgbaar!

5. PWM Malevolent

We sluiten af met een wat rauwere synthesizer. De PWM Malevolent is een semi-modulaire monofonische analoge synth, met veel verschillende patching opties. Het heeft de warme sound die je kunt verwachten van een synth met een volledig analoog signaalpad, met genoeg modulatie-opties om het geluid ook zeer agressief te kunnen maken. Ook bijzonder aan de PWM Malevolent is de ingebouwde USB MIDI-CV-converter, waarmee je MIDI-signalen zonder enige moeite worden omgetoverd naar standaard Gate- en 1V/oct CV-signalen.