FL-Studio, welke versie kies ik?

17 January 2024

FL-Studio, welke versie kies ik?

Het kiezen van de juiste versie van FL Studio is essentieel, omdat het de functies en mogelijkheden bepaalt die beschikbaar zijn voor je creatieve projecten.

Het kiezen van de juiste versie van FL Studio is essentieel, omdat het de functies en mogelijkheden bepaalt die beschikbaar zijn voor je creatieve projecten.

FL Studio biedt verschillende edities, variërend van de gebruiksvriendelijke Fruity Edition tot de volledig uitgeruste All Plugins Edition, waardoor je een versie kunt kiezen die aansluit bij jouw vaardigheidsniveau en productiebehoeften. Of je nu een beginnende artiest bent die experimenteert met muziekproductie of een ervaren professional die op zoek is naar geavanceerde tools, de diverse versies van FL Studio bedienen een breed scala aan gebruikers.

De keuze tussen FL Studio-edities omvat overwegingen zoals het aantal inbegrepen instrumenten, audio-effecten en extra plugins, zodat je de software kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften voor muziekproductie. Upgraden tussen versies verloopt naadloos, waardoor je de flexibiliteit hebt om te beginnen met een basiseditie en geleidelijk over te stappen naar meer uitgebreide versies naarmate je vaardigheden en muzikale projecten zich ontwikkelen.

Wat we enorm gaaf vinden aan FL-Studio, is dat je altijd gratis lifetime updates krijgt! Daarover schrijven we hieronder meer.

De verschillende FL-Studio versies

We zetten eerst de verschillende versies even voor je op een rijtje. Overigens gaat het om download-licenties, die uit voorraad leverbaar zijn.

  1. FL-Studio Fruity Edition (de instapversie die perfect is voor beginnende muziekproducenten, met een intuïtieve interface en basisfuncties om creatief aan de slag te gaan)
  2. FL-Studio Producer Edition (voegt geavanceerdere functies en mogelijkheden toe, zoals audio-opname, volledige automatisering van parameters en extra instrumenten)
  3. FL-Studio Signature Bundle Edition (voegt exclusieve plugins zoals Gross Beat en Harmless toe, samen met volledige ondersteuning voor audio-opname en bewerking) of de EDUCATIE versie*
  4. FL-Studio All Plugins Edition (biedt een uitgebreide reeks van alle beschikbare virtuele instrumenten en audio-effecten)

*Let op: Ben je student? Je kunt van de Signature Bundle dan de Academic versie kiezen, die is veel goedkoper. Het is echter niet toegestaan om muziek die je maakt in een academische versie van FL Studio te commercialiseren (verkopen, verhuren). Je kunt later upgraden naar een volledige FL Studio-licentie voor 49 euro. Wanneer je jouw academische FL Studio Signature Bundle serienummer geactiveerd hebt op de FL-Studio site, zie je automatisch de upgrade naar de volledige licentie beschikbaar in je account. 

 

FL-Studio gratis updates

Koop de nieuwste FL Studio-editie die je wilt, en alle toekomstige updates zijn GRATIS. Geen extra kosten meer!

In de muzieksoftware-industrie is het gebruikelijk om tussen de 150-250 euro te betalen voor een update. FL Studio zal je altijd de nieuwste versie gratis geven. Waarom? Omdat ze geloven dat je het programma dat je hebt gekocht, bugvrij en up-to-date moet blijven ontvangen zolang ze FL Studio blijven ontwikkelen.

Is alles wat in de toekomst aan FL Studio wordt toegevoegd gratis? Niet alles: Soms ontwikkelen ze nieuwe software-synthesizers of effecten en bieden ze die aan als optionele aankopen. 

Je krijgt voor jouw editie van FL Studio en de op het moment van aankoop inbegrepen plugins, levenslang gratis updates. Ze kunnen gratis nieuwe kernfuncties toevoegen aan jouw versie van FL Studio en ook plugins gratis bijwerken. Dus er is altijd genoeg nieuws om van te genieten.

 

Bekijk alle FL-Studio versies hier!