Facebook groups you need to follow

16 July 2018

Facebook groups you need to follow
Er zijn nog maar weinig mensen op deze planeet zonder een Facebook account. Actieve Facebookgroepen zijn dan ook vrij populair. Ook voor ons!

Er zijn nog maar weinig mensen op deze planeet zonder een Facebook account. Actieve Facebookgroepen zijn dan ook vrij populair. Ook voor ons; liefhebbers van elektronische muziek. Wij hebben een aantal favorieten voor je op een rij gezet. Vind jij dat we een hele goede pagina missen, aarzel dan niet om deze met ons te delen in de reacties.

Veel discussie/lees/kijk plezier!

1. Great DJ Setups
Leden: 6300
Activiteit: één post per dag
https://www.facebook.com/groups/greatdjsetups

Een onmisbare groep voor de mobiele DJ’s. In deze groep delen gebruikers mobiele DJ booths die zij mooi vinden of zelf gebouwd hebben. Daarnaast mag je ook een fijne activiteit verwachten van deze groep. Andere gebruikers nemen namelijk de tijd om te reageren op de posts, en sommigen sparren zelfs met elkaar en geven feedback. Ideaal om inspiratie te vergaren voor je eigen setup dus.

2. Bad DJ set ups
Leden: 15.000
Activiteit: één post per dag
https://www.facebook.com/groups/1446400695632156/

Voornamelijk gaat het hier om mobiele en DIY booths. Soms worden setups bekritiseerd en soms zijn ze van humoristische aard. Al met al een fijne groep om te volgen als je zelf ook weleens met een totaalpakket aan de slag gaat.

3. DJ Playlist Workgroup
Leden: 1500
Activiteit: meer dan een post per dag
https://www.facebook.com/groups/1597415520538661

In deze groep wisselen gebruikers hun ideeën uit over verschillende afspeellijsten voor verschillende feestjes of thema’s. Er zijn ook gebruikers die hun eigen afspeellijst delen. Super handig voor het verzamelen van nieuwe ideeën dus.

4. DJ DIY Network
Activiteit: drie tot vijf posts per week
https://www.facebook.com/groups/260224224063953/

Op deze pagina delen DJ’s meer dan alleen hun favoriete controller. In principe kan je hier alles verwachten dat met de DJ booth te maken heeft. Wat betreft het uiterlijk en de techniek. Denk bijvoorbeeld aan homemade booths, aangestuurde lichtsystemen, en creatieve DJ-sets. Al met al komt het erop neer dat mensen in deze groep met een creatieve insteek er op doelen minder uit te geven aan peperdure apparatuur.

5. Rotation: Classic & Boutique DJ mixers – Custom Modifications – DJ Culture
Activiteit: meer dan een post per dag
https://www.facebook.com/groups/326255387766557

Heel simpel. Hier zitten liefhebbers van analoge en rotary mixers. De publicaties gaan ook vrijwel altid over DIY gemodificeerde systemen en nieuwe gear in de categorie.