• Pioneer XDJ-RX (Nederlands)
  • Pioneer XDJ-RX (English)
  • Fast worldwide delivery!
  • 023-5749408

Pioneer XDJ-RX

206 ratings

The XDJ-RX is Pioneer DJs first product to feature a single LCD screen that displays information from both players simultaneously, including dual waveform display, playback position, BPM and beat grids.

  • Pioneer XDJ-RX schuin
  • Pioneer XDJ-RX achterkant rear
  • Pioneer XDJ-RX schuin boven
1.814
1.499,00
incl. VAT
Order before 5PM, receive next day
  • Fast worldwide delivery
  • Brick&mortar store in Haarlem
  • Come in for a cup of coffee!

Video Pioneer XDJ-RX

Reviews

Rating: 5 / 5 based on 206 ratings.

Submit a review and win a ToneControl voucher worth 25 euros!

Review this product

Review door op 12 August 2017 5

Super service! Ik had gebeld met een medewerker voor meer informatie over dit product, ze hebben mij heel veel uitleg gegeven en waren super vriendelijk! Want ik was aan het twijfelen of ik dit wel zou bestellen wegens de prijs. Maar het is goedkoper dan andere bedrijven en met deze actie kreeg ik een gratis koptelefoon. Ik heb het die dag nog drek besteld en heb het de volgende dag aangekregen! Die meneer waar ik mee aan het bellen was heeft mij nog persoonlijk een berichtje gestuurd, hier ben je als klant echt koning. Doe zo verder! Super tevreden over het product en de service, bedankt tonecontrol! :)

Review door op 1 August 2017 5

Vandaag bij de tonecontrol shop in haarlem de xdj rx gekocht met flightcase super goede service daar

Review door op 24 May 2017 5

beste tonecontrol wat een gaaf dj apenraat de xdj-rx van pionier heb er veel plezier van ook de boxen geven een mooi geluid helemaal blij ermee dj one wheels.

Review door op 9 January 2017 4

Ik draai er al bijna een jaar mee en ben er nog steeds blij mee.
Hij doet alles wat je van pioneer kan verwachten.
Enige nadeel wat ik in het begin had is dat er geen soort van beveiliging zit als je een nummer laat spelen en dan een ander nummer per ongeluk in dezelfde player laad.
Maar verder veel plezier aan beleefd en doe dat nog steeds dus als je van plan bent om hem aan te schaffen je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Review door op 5 January 2017 5

Schitterend apparaat! Gekocht ter vervanging van mijn DDJ-ERGO. Het is even wennen maar dan gaat het ook perfect. Wel belangrijk om je muziek goed te laten analyseren in recordbox. Ik draai ook disco en moest vaak handmatig de beatgrids aanpassen. Even een werkje maar dan heb je er veel lol van. Tevens goed geholpen door de heren van tonecontrol in de winkel!!

Review door op 16 July 2016 5

Als vervanger gekocht voor mijn DJM 850 en CDJ's 2000NXS voor thuis (invb met on the road). Geweldig apparaat! Doet wat het moet doen. Ik ben er helemaal weg van. Solide High End...

Review door op 6 February 2016 5

Perfect apparaat die XDJ-RX! Heb er nog wekelijks heel veel plezier van. Het enige wat ik nog steeds jammer vind, is het ontbreken van de hot cue bank zoals bij de meeste CDJ's. Je kan dus alleen maar cue's maken binnen n track. Bij het aanschaffen van de XDJ-RX had ik wel deze verwachting. Tegenvaller..

Review door op 11 August 2015 5

Het betaalbare alternatief voor een Nexus set. Je hebt de feel en mogelijkheden van een clubset, maar dan voor een derde van de investering. Enorm veel waar voor je geld. Als je op deze set kunt draaien, dan lukt het in de club ook. Deze set kan ik iedere startende DJ aanraden.

Review door op 10 August 2015 5

Een aantal weekjes geleden toch de knoop doorgehakt om mijn XDJ 1000's om te wisselen voor deze RX controller, ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb en dit in principe echt gewoon 2 CDJ's en een verkleinde DJM 850/900 -in 1- is.

Ik heb altijd een "anti" gevoel gehad met controllers, maar als je dan naar deze "controller" kijkt is dat echt puur een gevoel wat gewoon komt omdat je ergens het idee hebt dat dit meer speelgoed is tegenover een "volwaardige" CDJ - DJM setup.

Toch begint het landschap van DJ'en weer te verschuiven, net als dat dit ook gebeurd is van vinyl naar CDJ's, en persoonlijk heb ik het idee/gevoel dat controllers de toekomst zijn tegenover de huidige CDJ/DJM setups.

Nu meer over de RX.

CDJ gedeelte:
In principe is de layout exact als die van een 2000 nexus, behalve dat de hotcue knoppen onder het jog wheel zitten ipv aan de linkerkant, voor de rest zit alles exact waar je het verwacht, het engste minpuntje is dat het even wennen is aan de kleinere -maar zeer goede en soepele- jog wheels. Ook heb je maar 1 touch/release verstel knopje, maar ook hier kun je weer in het menu instellen hoe deze werkt (aleen touch, release, of beide) dus je verliest ook hier geen functionaliteit tegenover de 2 knopjes op de CDJ 2000 serie.

Mixer:
Kort door de bocht is dit een combo van DJM850 en 900 kwa effecten, layout, en kwaliteit - alleen dan verkleind en met slechts 2 kanalen. De color effecten zijn direct over genomen van een DJM 850, de schaal van de mixer werkt exact als de DJM 900, dus als je van deze overstapt op een 900 werkt/klinkt dat precies hetzelfde en ben je daar dus in no-time aan gewend. Alle functies zijn aanwezig, behalve dat sommige functies waar je op een 850 fysieke schakelaars hebt - wederom verstopt zitten in het menu.

Ook een super voordeel vind ik dat je direct je sets up USB op kunt nemen, dit was ook 1 van de grote redenen waarom ik overgestapt ben.

Scherm:
Full colour en goede resolutie, het is ietwat druk op het scherm omdat er alles in verwerkt is, dus ook het effecten gedeelte wat je normaal op een DJM hebt zitten, 2 wave forms, en alle overige info die je gewend bent op een CDJ, alleen dan onder/naast elkaar wat het soms ietwat onoverzichtelijk maakt, maar over het algemeen werkt het gewoon erg goed, en je went er ook snel aan.

Bouwkwaliteit:
Niks over te klagen, de controller voelt solide aan en alle faders en knopjes zijn goed afgewerkt zoals je van Pioneer gewend bent. Ik vond mijn XDJ 1000's een beetje goedkoop aanvoelen, dankzij de aluminium/metalen boven plaat van de RX heb ik dat gevoel hier absoluut niet mee, ook als je de RX op pakt voelt het gewoon als een goede solide constructie. Alle faders en knoppen hebben een metalen pin, dus ook hier prima en stevige afwerking, er is in ieder geval nergens bespaart op bouw kwaliteit, en je hebt het gevoel dat de RX lang mee kan, en een stootje kan verdragen.

Tot slot:
Ik vraag me echt af hoe Pioneer het voor elkaar krijgt dit alles in elkaar te zetten voor een prijs ver onder 1 enkele 2000... Petje af. Ik ben in ieder geval echt verliefd op de RX, maar als ze een RZ (ofzo) uitbrengen met 20cm touch sensitive jogwheels en waarschijnlijk 4 kanaals, denk ik toch dat ik wederom in de buidel zal tasten... haha

Conclusie:
De RX is een aanrader voor beginners, maar ook voor club DJ's die voor thuis de Club standaard setup en workflow willen hebben, volledig Rekordbox ondersteund en werkt exact hetzelfde als een CDJ setup met USB stick.

Review door op 26 July 2015 5

Heb de Xdj-RX nu een maand en ben totaal verliefd. Vooral dat scherm met waveforms... Echt een enorme verbetering ten opzichte van mijn cdj850s. En dat voor het geld van minder dan twee 850s... Moet wel zeggen dat ik nieuwsgierig ben naar een eventuele XDJ-RZ :)

Review door op 2 June 2015 5

Mooi apparaat dat je relatief goedkoop met rekordbox laat draaien. Alle belangrijke functies die de cdj-2000's hebben zitten hier ook op en je krijgt er ook nog een 4e hotcue bij. Enige wat ik mis zijn de grotere jogwheels, maar voor het verschil in prijs met een volwaardige rekordbox pioneer set neem ik de kleinere jogs graag voor lief.

Tip voor mensen die hem aanschaffen: Als je het volume ver boven de 0dB laat komen gaat het geluid erg rommelig klinken. Dat is jammer want als je het gewoon zachter zet, dan gebruik je de helft van de indicatie-lampjes van de master niet. Gelukkig is er is ook een oplossing. Zet in de instellingen de output van de xdj-rx op -6dB en zet je speakers wat harder op de versterker. Je geluid wordt er vééél mooier van en je kunt bijna alle lampjes aan zetten :)

Review door op 14 April 2015 5

Ik ben erg blij met de XDJ-RX, vanwege de features die ook op de Nexus spelers zitten.
Wel meteen uit de doos en nieuwe software erop v1.50. Met de vorige software versies heb ik wel een issue gehad met tracks laden op de decks wat niet meer ging, uiteindelijk was een reboot de oplossing, wat niet zo prettig is gedurende je set..
Niet onopgemerkt gebleven is de kennis en kunde van de Tonecontrol crew. Thx guys.

Review door op 13 April 2015 5

'Geweldige Machine.'

Ja, dat zijn in principe de enige 2 woorden die nodig zijn om de nieuwe Pioneer XDj-Rx te beschrijven.


*Bestelling*
Besteld samen met de UDG Urbanite Extra Large bag, waar deze als gegoten in past.
Volgende dag had ik de machine in huis, de tas zou nageleverd worden, wat voor mij geen probleem was want de xdj zou nog wel een weekendje op z'n plekje blijven staan.
Mijn dank hiervoor aan Tone, nette service, goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling en zelfs de dozen waren extra ingepakt in dik plastic!

*De XDJ Rx*
Ontvangen op de dag na mijn bestelling, meteen open gemaakt.
Het eerste wat me opviel was dat de controller best groot is, had hem zelf kleiner verwacht. Dit is wel een van de grotere controllers wat ook daadwerkelijk kan tellen als een stand alone dj set.
Alles voelt heel goed aan, Lekker gewicht, goed stevig materiaal en mooie afmetingen.
Knoppen zelf zijn allemaal zeer goed, cue en play is zeer responsive, jogs voelen goed en stevig, knoppen van de mixer en de faders zijn allemaal zelfde kwaliteit wat ik al gewend was van de Pioneer mixers.
Grote draaiknop had ik voor dat ik hem aangeraakt had nog wel een paar vraagtekens over, maar ook dit werkt uitstekend en zit goed op zijn plek.
Het beeldscherm is ook goed, heeft geen last van lag en kan goed helder ingesteld worden, is ook goed scherp! Ik prefereer deze display boven 2 aparte schermen van cdjs, 2 tracks boven elkaar is heel overzichtelijk! iets wat ik in eerste instantie niet had verwacht.
jogwheels zijn naar mijn mening ook prima, zijn zeker kleiner dan een cdj, maar ik vind niet dat je hierom de totale controller een minpunt geeft.

Het geluid wat er uit komt is zeer goed! Zeer helder.

De Rekortbox Eigenschappen werken ook allemaal zonder problemen, de link functie is zoals bij de cdjs ook voor deze controller aan te raden!

Al met al een super goeie machine voor de prijs.
Heb geen minpunten, want ik vind niet dat je een controller kan aanmerken op functies die er niet zijn.
Als je met cd's had willen draaien, gooi ze in je laptop, sla ze op en synchroniseer ze naar Rekortbox, Same!

Voor iedereen die een budget van deze prijsklasse kan ik de controller zeeeeer aanraden.
Je zult zeker niks te kort komen (;

Review door op 10 April 2015 5

Supersnel geleverd,
Apparaat is zeer compleet en werkt als een trein, contact met Tonecontrol is ook zeer prettig !!

Review door op 12 March 2015 5

In 1984 begon ik met draaien op twee technics SL1200 mk2 draaitafels. In de loop van de jaren is er veel veranderd in de DJ wereld. De CD-speler kwam in opmars en Pioneer werd de marktleider hierin. Helaas kon ik mij deze apparatuur niet eerder veroorloven.

Begin dit jaar had ik eindelijk wat geld over. Ik wilde de Pioneer CDJ 2000 nexus gaan kopen. Toen ik mij orienteerde zag ik dat Pioneer in november 2014 met een nieuwe player op de markt was gekomen. De XDJ-1000. Bijna hetzelfde apparaat als de CDJ 2000 nexus alleen zonder CD-speler. Op youtube was te zien dat dit een geheel digitale player was die deels wordt bediend via de touchscreen. Uit reviews van youtube bleek dat de touchscreen goed werkte. Het dure mechanische binnenwerk zat niet meer op dit apparaat en was daarom ook een stuk goedkoper. (989 euro per stuk). Voor een setje (2x xdj-1000 en DJM-900) zou ik zo'n 3478,- euro moeten neerleggen. Later hoorde ik van een vriend die er al mee had gedraaid dat het bedienen van de effecten via de touchsreen, erg lastig was en het eigenlijk jammer vond dat er niet gewoon knoppen op zaten voor de effecten zoals op de CDJ-2000 nexus.

XDJ-RX
Dezelfde vriend attendeerde mij erop dat Pioneer met een nieuwe controller op de markt kwam. De XDJ-RX. Een controller was toch zo'n apparaat voor nep-DJ's? De Laptop tijger DJ's? Toch heb ik de youtube filmpjes eens bekeken. Het bleek een apparaat te zijn waarbij 2 spelers en een mengpaneel geintegreerd met elkaar waren. Mijn gevoel wees de XDJ-RX direct af. Toch werd er in de youtube filmpjes beweerd dat de XDJ-RX hetzelfde deed als de CDJ 2000 nexus. Het commentaar was lovend. Toch voelde ik weerstand. Ik wilde weten waar deze weerstand nu vandaan kwam en besloot het alleen op de feiten te houden van wat de XDJ RX nu precies kon.

Mijn conclusie was dat het een stand-alone console was, die je overigens ook aan kan sluiten op een computer, waarbij veel functie afkomstig waren van de Nexus spelers.

Nadelen die ik in eerste instantie vond van de XDJ-RX:
- Geen CD spelers. Ik had nog CD's liggen. Die zou ik wel eens willen draaien. Je zal maar net dat ene nummer willen draaien die nog op CD staat.

- 2 kanaals mixer: Alhoewel je nog 2 apparaten aan kunt sluiten op de mixer, kun je ze niet tegelijkertijd af spelen.

- Kleinere jogweel en verlichting op de jogweel simpeler van uitvoering dan op de CDJ 2000 nexus of XDJ-1000.

- Geen needle search. Hoe makkelijk was het op de CDJ 2000 nexus om snel even midden in een nummer te springen. Nu moest je weer met de vooruit spoel knop door het hele nummer gaan. (kost tijd, dacht ik)

- Geen WiFi mogelijkheid.

Voorlopige conclusie:
Voor DJ's lijkt het mij verstandig om niet te kijken naar wat de speler wel of niet kan, maar wat jouw behoeften zijn als DJ. Wil je met 4 decks draaien, dan is dit niet het juiste apparaat. Verder heb ik de mogelijkheden van de XDJ-RX met mijn persoonlijke wensen bekeken en uiteraard heb ik ook naar de prijs gekeken.

- Is een CD-speler echt nodig? Mijn oude players hebben in 2 jaar geen CD gezien. Ik deed alles met USB. Persoonlijk heb ik het gevoel dat de CD er volledig uit gaat.

- Ga ik mixen met 4 spelers? Nee, ik niet. Het is voor mij wel fijn dat ik mijn draaitafels kan aansluiten en deze ieder geval wel kan gebruiken.
- Verlichting? Waar praten we over?

- Wifi? Waarom als je een computer en een USB hebt met Rekordbox.

- Jogweel kleiner. Wat maakt dat nu precies uit?

- Needle search: Is dit het meest belangrijk? Moet ik dan een heel andere en duurdere player kopen alleen maar voor deze functie?

Ik besloot de Pioneer XDJ-RX te bestellen bij de Tonecontrol. Op 25 maart 2015 kreeg ik een telefoontje dat deze binnen was. Ik heb de koop afgerond en de volgende dag had ik de XDJ-RX in huis. Via Recordbox had ik al een USB-gereed gemaakt en kon dus direct aan de slag.

Wat een ongelooflijk apparaat. Alles doet die wat ervan werd gezegd. Omdat ik een DJ ben van de oude stempel (Begonnen met SL1200 mk2) is dit een ware vooruitgang voor mij. Ik krijg toch sterk de indruk dat dit apparaat hetzelfde doet als de CDJ nexus en de XDJ-1000 players. Achteraf mis ik de Needle search niet omdat de search knop met een paar sprongen door het nummer gaat.

De effecten blijven door Quantize perfect in de maat. Loops worden perfect uitgevoerd. Hot-Cues maken en bedienen is simpel. De effecten blijven strak op de maat. Het enige waar ik nog niet over uit ben, is de loop-slice functie. Ik heb het een aantal keren gebruikt en ik vind deze functie niet bruikbaar voor het mixen. Maar dat is persoonlijk. Effecten op de mixer zijn ook Quantized en blijven mooi strak in de maat. Dit komt goed van pas bij de 'Roll' functie. De algemene bediening is top. 4 speciale pads voor diverse functies, zoals hotcues, loops.etc.

Voordelen:
- Prijs: 1499 euro
- Makkelijke bediening
- 4 Hotcues
- Slipmode
- Duidelijk LCD scherm
- Effecten.
- Werk met Rekordbox.
- All in one DJ systeem.

Nadelen
- Als je tevreden bent met een twee kanaals mixer dan zijn er geen nadelen aan dit apparaat.

Conclusie:
Persoonlijk denk ik dat de CDJ-2000 nexus en de XDJ-1000 de club standaard zullen blijven. Ook omdat top DJ's gebruik maken van meerder players. Ben je een DJ die alleen gebruik maakt van 2 players tegelijk dan is de XDJ-RX het overwegen waard. Weerstanden tegen dit apparaat zijn denk ik gebaseerd op een gevoel, zoals toentertijd de weerstand van het overstappen van vinyl naar CD. Want feitelijk gezien doet de XDJ-RX in functionaliteit naar mijn mening niets onder voor deze duurdere apparaten.

5 sterren voor de XDJ-RX

Mijn dank gaat uit naar Tonecontrol die het gehele proces van reservering en aflevering goed heeft geregeld.

Groet,
Maarten

Review door op 26 February 2015 5

Even een stukje geschiedenis:
Ik ben een zolderkamer DJ die begonnen is op SL1200's.
Toen vinyl op z'n einde liep heb ik een tijdje Numark Axis-9's gehad.
Ik had dat snel bekeken. Tracks branden om te kunnen afspelen spelen was ik gauw zat.
Ik heb toen een tijdje met traktor gedraaid en mijn toetsenbord zo ingedeeld dat ik ermee kon draaien.
Later een Reloop RDJ aangeschaft om toch meer gevoel te houden met het draaien.
Toen de Numark NS7 uitkwam was ik om. DIT IS HET. Draaiende platters om het vinyl gevoel te evenaren.
Wat een beest is dit. Helaas ging mijn Numark kleine keurtjes vertonen waardoor ik ben gaan kijken voor een vervanger: NS7-II/III, Pioneer DDJ-SZ stonden hoog op mijn lijstje TODAT........ De RX werd aangekondigd. Niet dat ik vaak op CDJS draai maar ik werd er altijd zo ziek van dat mijn cuepunten en loops niet werkten.
Dus de combo met Rekordbox spraak mij zeer aan.
Maar kan hij tegen het gevoel dat mijn NS7 geeft op.

Helaas kon ik niet naar Dancefair, waar Tonecontrol h'm zou hebben staan. Toch maar met de dancefairkorting de machine besteld.

Woensdag 25/2 kreeg het verlossende Facebookberichtje EN telefoontje: "ER STAAT EEN RX VOOR U KLAAR!!!!!"
Daarop ben ik afgereisd naar Haarlem om h'm op te halen.

Eenmaal aangekomen gevraagd of ik 'm even mocht zien omdat ik dat ding nooit in het echt heb gezien.
Op het moment dat ik 'm alleen al aanraakte was ik om.
Natuurlijk is ie lichter dan een NS7 maar de RX ligt zo stabiel dat je het verschil alleen merkt wanneer je 'm optilt.

Eenmaal thuis gelijkt mee aan de slag:
Ik heb nog nooit een Pioneer product gehad omdat ik deze gewoonweg te duur vond.
Maar de RX voelt prettig en degelijk aan.
De schuiven en de knopjes voelen goed.

Wat me opvalt is dat de RX heel goed klinkt.
Ik vind mijn NS7 al goed geluid geven maar dit slaat werkelijk alles.
Ik heb nog nooit zulk goed geluid uit mijn KRK's gehoord.

Voor thuis is dit voor de club-dj denk ik op dit moment de ultieme machine.
De look 'n feel van de dure Pioneer producten.
Het gemak van een Rekordbox compatibel pruduct thuis voor een betaalbare prijs.

De RX krijgt van mij 5 sterren omdat ie mij inmens veel plezier geeft.

Zijn er nadelen.
Ja..... Maar ik vind dat ik de RX niet kan beoordelen op zaken die die niet heeft:
- Grotere jogwheels
- 4 Kanalen
- 4 Decks
- 8 Cue knoppen
Iets anders kan ik me niet voorstellen.

Ik vermoed dat er over een jaar de RX2 komt met de formfactor van de SZ. Ik denk alleen dat er een bijbehorend prijskaartje aan hangt..

Voor dit geld werkelijk een topproduct voor thuis..

Specifications Pioneer XDJ-RX

Tijdelijk met GRATIS Prodector cover t.w.v. 44!
Prodector actie XDJ-RX
Leg de bijbehorende Prodector XDJ-RX ook in je winkelwagen en voer kortingscode PDC-PROMO in om deze gratis meegeleverd te krijgen.

Be liberated from the laptop as Pioneer DJ launches the XDJ-RX: the perfect marriage of the CDJ platter, a high-performance mixer and a central, full-colour screen featuring dual waveform display. The XDJ-RX inherits much of its DNA from Pioneer DJs top-flight NXS line-up, adds pad control with the all-new Loop Slice, USB recording, and loads rekordbox tracks directly from USB key making it an all-in-one dream for digital DJs.

The XDJ-RX is Pioneer DJs first product to feature a single LCD screen that displays information from both players simultaneously, including dual waveform display, playback position, BPM and beat grids. DJs can quickly browse and select tracks using the large dial and Load buttons. The two CDJ-style platters have a familiar club-standard layout and give DJs instant access to pro-DJ performance features including Beat Sync, Slip Mode and Quantized cues and loops. Pads add a physical element, with instant access to Hot Cues and Auto Beat Loops or DJs can choose and slice loops on-the-fly with the new Loop Slice function.

The units mixer boasts four high-quality Sound Colour FX and eight Beat FX, including the DJM-900NXSs hugely popular Spiral. With two MIC inputs, a LAN port and an array of quality IN/OUT connections, the XDJ-RX can be used as a stand-alone two-channel mixer. Plus two USB ports means DJs can use both for playback whilst recording their performances to one of the USB devices at the same time.

1. NEW Large full-colour screen for at-a-glance information from both players
The 7-inch, full-colour LCD screen displays information about both players simultaneously for intuitive alignment of beat grids and a visual reference to what features are in play. The screen has two modes:

Play: shows track playback position, dual waveform display with Wave Zoom, BPM and Beat Countdown, FX information, Quantize status and more.
Browse: lets DJs quickly browse and select tracks, with easy access to artwork views and Hot Cue info for each track. Plus the traffic light system shows which rekordbox tracks are in key with the track on the master deck.

2. Integrated unit with familiar layout and pro-DJ features
The XDJ-RX integrates two USB-driven players and a two-channel mixer, with build quality and performance features inherited from the club-standard Pioneer DJ Nexus set-up.

Quantize: uses the tracks beat grid to ensure loops and cues are set and triggered in time with music.
Beat Sync: looks at the rekordbox beat grids, on up to four connected players, and snaps them to the beat of the master deck.
Slip Mode: silently continues track playback during a loop, reverse or scratch and brings the music back at the right point when the DJ exits the performance.

3. NEW Loop Slice added to features triggered by the tactile pads
In addition to the familiar CDJ layout, the XDJs platters each feature four tactile pads to add a more physical element to sets. DJs hit the pads to instantly trigger Hot Cues theyve prepared in rekordbox, or to set Auto Beat Loops.

A new feature for the XDJ-RX is Loop Slice. DJs hit the pads to set a loop length (1, 2, 4 or 8 beat loop), then hit the pads again to slice it up and remix it on-the-fly. Single or continuous playback modes give DJs more control and the option to choose a Loop Slice style to suit any dance music genre.

4. Two USB ports enable DJs to record even while both ports are in use
The XDJ-RX has two USB ports, with Deck 1 enabling playback while Deck 2 allows playback and recording at the same time. So two DJs can perform together and record their set, without sacrificing an input.

5. Performance mixer boasts high-quality Sound Colour FX and Beat FX
The XDJ-RXs four studio quality Sound Colour FX are inherited directly from the DJM-900NXS and feature a Lo/Hi Pass control for both channels: Noise, Gate/Comp, Crush and Filter. It also features eight of the most popular Beat FX and an improved wet/dry dial for even better control: Delay, Echo, Spiral, Reverb, Flanger, Pitch, Roll and Trans.

6. Driven by rekordbox USB or rekordbox app so no need for a laptop or CDs
The all-in-one XDJ-RX is designed to breathe life into tracks prepared in rekordbox or on the rekordbox app on an iPhone, iPod touch or Android smartphone. DJs simply plug in their rekordbox USB or connect their iOS/Android device (wired connection only) to load tracks directly to the XDJ-RX. Preparing tracks in rekordbox gives DJs access to a multitude of performance features including:

Loops and Cues: pre-set loops and tagged cues in rekordbox can be triggered instantly.
Beat Countdown: counts DJs down to cues from up to 64 bars away.
Key Analysis Indicator: a traffic light system in the browser shows which tracks are in a compatible musical key with the master deck.
Active Loop: an automatic loop at the end of tracks ensures DJs are never caught unprepared again.

7. Can be used as a stand-alone mixer thanks to multiple connections
The XDJ-RX can be connected to additional CDJs or turntables using the switchable Line/Phone input and used as a stand-alone mixer. It also features a LAN port, two MIC inputs, two Master outs and a booth out making it a versatile solution for any set-up.

8. Other features
Midi control
Auto standby
Will support control via the rekordbox app of features including Needle Search and XY Pad FX from June 2015 (wired connection only)

Now with free third year warranty as of 1-12-2015.