• Pioneer XDJ-1000 (Nederlands)
  • Pioneer XDJ-1000 (English)
  • Fast worldwide delivery!
  • 023-5749408

Pioneer XDJ-1000

65 ratings

Take a CDJ900Nexus, get rid of the CD drive, add a touch screen and reduce the price; that's the XDJ-1000. The XDJ-1000 is a perfect table top for beginning as well as professional DJs. It possesses a lot of the key-functionalities of its bigger brothers.

  • Pioneer XDJ-1000
  • Pioneer XDJ-1000
  • Pioneer XDJ-1000
1.269
1.049,00
incl. VAT
Ships in: 3 weekdays (dependant on supplier)
  • Brick&mortar store in Haarlem
  • Come in for a cup of coffee!

Video Pioneer XDJ-1000

Reviews

Rating: 4 / 5 based on 65 ratings.

Submit a review and win a ToneControl voucher worth 25 euros!

Review this product

Review door op 18 September 2016 5

Erg fijne spelers,zeer compleet,
Contact met Tonecontrol ook zeer prettig!

Review door op 12 March 2016 5

Prima apparaat, doet niet of nauwlijks onder voor de nxs2, als je niet die toeters en bellen nodig hebt. Had een technisch probleem met het scherm, kon deze zonder veel problemen omruilen voor een ander exemplaar. Gasten zijn goed bezig daar in Haarlem

Review door op 10 September 2015 5

december vorig jaar de xdj-1000tjes gekocht bij ToneControl, wat een devices! Inmiddels heb ik ze al op heel wat bruiloften en partijen aan de tand mogen voelen, nog nooit een storing gehad. Ook de emergencyloop werkt super! Een dronken gast stootte tegen de usb-stick en het apparaat sprong meteen in de loop-modus, de overige gaste hebben er niets van gemerkt. Ikzelf draai enkel vanaf in Rekorbox geprepareerde usb-sticks. Met de uitbreiding van Algoriddim DJ-Pro ben ik bang dat nu ook echt de laptop mee het podium op moet, aangezien je de XDJ-1000 dan in combinatie met spotify kan gebruiken, dat is toch ongekend, nooit meer een "helaas-pindakaas" voor een verzoeknummer verkopen en toch alle features van de pioneer kunnen gebruiken, deze verzoekplaatjes kunnen dus lekker mee in de mix!

Review door op 2 August 2015 5

Heel vette tabletops, ik vind ze perfect om mijn sets in de club (op cdj2000nxs) op voor te bereiden. Hopelijk gaan ze dit scherm ook op een xdj-2000 zetten, dan ben ik eerste koper :)

Review door op 28 June 2015 5

Ik heb nu de XDJ 1000's 2 weekjes in huis, en voor mijn gevoel genoeg tijd met ze doorgebracht voor een korte review.

Om met de deur in huis te vallen - het zijn echt super apparaten met alle features van de 2000 nexus (én nog de extra's als beat jump en loop jump) - maar dan voor de helft voor de prijs. Ik ben er dan ook erg blij me om ze thuis te hebben staan om te oefenen en geen enkele feature te hoeven missen als je gaat draaien in clubs met 2000's.

Natuurlijk, de bouwkwaliteit is wat minder en voelt eigenlijk zelfs een beetje "el cheapo" vergeleken met de 2000 - maar daar is het dan ook geen vervanger voor - als je ze vergelijkt met de 850's is het echt een goede stap voorwaarts/omhoog.

Over het algemeen werkt het touch screen verassend goed - het is even wennen, maar je bent er echt zo aan gewend omdat alles grotendeels hetzelfde is opgebouwd als de 2000 Nexus, behalve dat de knoppen dus nu touch zijn ipv fysiek.

Hét grote nadeel vind ik de Hot Cue's - deze heb ik nogal een aantal keren gemist (dat je er nét even naast duwt met je vinger) nu, en die had ik toch écht liever fysiek gezien (maar ook hier geld weer, ze zijn er in ieder geval wel tegeover de 850's), het is 1 van die dingen die ik zelf veel gebruik in sets en dan is dat toch net even wat te priegelig met het touch screen. Je moet er dus goed op letten waar je drukt - en dat kan soms in het heetst van een mix nog wel eens een probleem zijn haha, het is voor mij zelfs zo'n probleem dat ik echt overweeg om een paar 2de hands 2000's te kopen (waar ik voor deze aankoop lang over getwijfeld heb :P) - mocht je dus ook aan het twijfelen zijn en gebruikt je hot cue's veel, raad ik je aan om voor de hands 2000's (nexus) te gaan.

Nog een "nadeel" is dat je maar 1 - 2 of 4 beats kunt jumpen waar 16 en 32 helaas niet aanwezig zijn - dit zal ook nooit komen op de XDJ volgens Pulse op de Pioneer forums, ik heb een donkerbruin vermoeden dat die wel aanwezig zullen zijn op de komende "clubstandaard" CDJ/XDJ, evenals fysieke knoppen voor hot cue's (waarvan er dan gok ik 4 zullen zijn zoals de XDJ RX).

Maargoed - conclusie is dat ik ze voor de prijs en het feit dat je alle features van de Nexus krijgt én dat het eigenlijk een opvolger van de 850 is en iet de 2000/900 serie - gewoon 5 sterren verdient - echt top spelers voor thuis.

Hier moet ik wel nog even een sidenote maken dat de XDJ RX ook érg goed is en als je nog geen goede mixer hebt (en kunt leven met iets kleiner Jog wheels, en niet met meer als 2 decks draait) is die ook zeker het overwegen waard, je krijgt alle funconaliteit van deze XDJ's + een leuke 2 kanaals mixer wat eigenlijk een afgeslankte DJM 900 is, je spaart er zeker 1500 (uitgaande van 2x XDJ 1000 en een DJM 750) euro mee en krijgt zo goed als alle functies van een volwaardige clubstandaard CDJ/DJM set mee in huis.

Kleine opsomming:
+ Punten:
+ Alle 2000 Nexus functies
+ Beat Jump
+ Touch screen werkt verassend goed (ook als je erg bezwete vingers hebt)
+ Nog geen enkel probleem gehad kwa "responsiveness" van de hardware - alles werkt direct en snel.
+ Laad grote muziek collecties snel


- Punten
- Geen fysieke hot cue knoppen
- Geen 16 of 32 beat jump
- Voelt ietwat goedkoop aan (Vergeleken met 2000 serie, is in principe zelfde kwaliteit als de 850's)

Al met al - zoals gezegd erg goede spelers voor thuis, of zelfs de kleinere club locaties die geen 2000 setup willen/kunnen hebben.

Review door op 5 May 2015 5

Afgelopen week twee XDj-1000 spelers van Tonecontrol aangekocht.
Eerst even gebeld en nog diezelfde middag opgehaald.
Zoals gebruikelijk ben ik weer uiterst vriendelijk geholpen en vond ik qua prijs bij Tonecontrol de beste deal.
Ik maak graag gebruik van het beste van twee werelden, te weten een notebook met DJ software in combinatie met twee spelers (hiervoor altijd de combinatie met CDJ-2000 Nexus spelers gebruikt) die gekoppeld zijn aan mijn software en daarnaast als back-up vanaf USB kunnen afspelen.
De triggers om juist nu voor XDJ's te gaan waren de ondersteuning die Traktor sinds kort biedt, het ingebouwde toetsenbord en ondersteuning van USB 3.0 wat met name handig is als je met grote muziekcollecties werkt.
Voor mij heeft het niets met status te maken en zie ik de spelers slechts als een hulpmiddel om mijn publiek te vermaken.
Pioneer is op dit gebied marktleider en de keuze voor dit merk is dan ook een logisch gevolg.
Echter heeft een CDJ-2000 Nexus mij niets meer te bieden dan de XDJ's, het scheelt alleen veel geld in de portemonnee.
De ondersteuning in Traktor waarbij de volledige touchscreen wordt ondersteund werkt schrikbarend goed.
Verder weet ik 100% zeker dat de touchscreen het nieuwe medium van Pioneer zal blijven.
Als je hierover twijfelt ga dit dan zeker uitproberen in de showroom bij Tonecontrol.
Ben je net als ik een DJ die met software werkt en denk je na over een top of the line controller, dan zijn de XDJ's i.c.m. bijvoorbeeld Traktor echt super.
Je bedient je software en kunt werken met losse USB media.
Voor de technici onder ons de latency van de interne geluidskaart van de XDJ draait op mijn MacBook Pro op 2.9MS, zonder kraakje of piepje.

Succes met jullie aankopen!
Met vriendelijke groet,
John

Review door op 21 April 2015 5

Een paar weken terug deze pareltjes besteld.
Een dag later in huis. 👍

Even wennen want ben traktor gewend met een traktor s4 maar wat een mooie kwalitatieve spelers. Touchscreen is geweldig vooral met needle search en slip mode. Jogweels voelen fijn aan en usb poort is fijn met de instelbare kleur. Ieder usb stick zijn eigen kleur geven en je weet meteen welke erin steekt.
Top spelers en goede service van tonecontrol.

Review door op 8 March 2015 5

Ruim een week geleden bij ToneControl 2x Pioneer XDJ 1000 en een DJM 850-S aangeschaft. Super goed geholpen. Dikke korting gekregen en na een foutje op de website ontdekt te hebben werd ik beloond met 3 stofkappen voor de mixer en spelers. Super klantenservice... En volgende dag in huis. Gelijk nieuwste firmware erop gegooid, USB erin en draaien maar. Deze decks zijn zeker het geld waard. Touchscreen werkt heel erg goed. Mixer werkt uitstekend. Kortom...mocht ik weer wat nodig hebben, zal ik zeker ToneControl weer aanspreken. Grt,

Review door op 7 February 2015 5

Eind november 2014 kocht ik bij Tonecontrol 2x XDJ's 1000 met een DJM900Nexus. Plus 2 x Pioneer S-DJ60X speakers. Ik kreeg goede uitleg en we zouden kiezen tussen de 900Nexus spelers of de XDJ's die net nieuw waren. Het werden dus de XDJ's en geen moment spijt. Je draait meestal vanaf USB. Jogwheel voelt goed aan. Touchscreen werkt perfect en doordat er veel onderdelen op zitten van zowel de 900Nexus als de 2000Nexus heb je het gevoel dat je van beide het beste hebt.
Reactietijd is ook supersnel! Ben erg blij met de XDJ's!

Review door op 1 January 2015 5

Sinds woensdag 30-12 de gelukkige eigenaar van de XDJ1000 icm een DJM900 en na 2 dagen ermee werken echt alleen maar lof voor deze spelers.
Alles werkt zoals het moet werken en het touchscreen werkt zeer logisch. Verschil met de CDJ2000 is nihil te noemen behalve dat de knoppen op een andere plek zitten.
De geluidskwaliteit is ook goed van de spelers, dit heeft natuurlijk ook te maken met de DJM900NXS maar toch.

Als je een leuke speler voor thuis zoekt met het gevoel van een CDJ2000 en je draait niet met CD's dan zou ik deze echt aanraden. TOP apparaten.

5 sterren dus.
mvg Dennis

Review door op 27 November 2014 5

Gisteren de xdj's binnen gekregen, natuurlijk meteen een avondje mee lopen klooien.... leuk spul !

Geen vervanger voor de 2000 en 2000 nexus naar mijn mening maar eindelijk wél een waardige 1000mk3 opvolger/vervanger

Het touch screen is zoals we van Pioneer gewend zijn mooi intutief ingedeeld en werkt zr okay, ik was even benieuwd of er enige vertraging in de commando's zou zijn maar dat is helemaal niet aan de orde, maar goed dat kan je wel aan Pioneer overlaten.

Dit lijkt wel een vingeroefening en opmaat naar een superdeluxe CDJ-2000 nexus evo ( of iets dergelijks :)

Een dikke 5 uit 5 !

De XDJ-1000 huren om eens uit te proberen ? Neem dan contact op met: www.skwlowbudgetsoundsystems.nl

Specifications Pioneer XDJ-1000

Since the CDJ-900 and CDJ-2000 were on the market, many people are still wondering why Pioneer places CD drives in the tabletop players, these people will love the Pioneer XDJ-1000 . Because a CD loader costs money, which can also be put in for example a touch screen and also the price can be reduced. And that is exactly what happened in this Pioneer XDJ 1000 multimedia player .

Touch screen
The XDJ-1000 is the first Pioneer DJ media player with 7 inch touch screen with three sections: play, perform and browse. Thanks to the touch screen you can DJ even more intuitive.

Faster browsing
Browse easily through your rekordbox prepared data thanks to the QWERTY keyboard and keyword search functions. Scroll using the rotary or the touchscreen.

Quantized beat jump / move
Just like the CDJ-2000 Nexus, the XDJ-1000 makes use of the improved quantized beat jump/move, move or jump 1, 2 or 4 beats with ease while the beat stays quantized.

Improved rekordbox information
On the XDJ-1000, you can easily zoom in on waveforms with the Wave Zoom (5x more details!). Playlists can be assigned with colors in rekordbox and this color is reflected in the color of the USB port on the XDJ 1000.

Moreover the XDJ 1000 makes use of the key analysis within rekordbox, so you can mix harmonically with ease. Additionally, you will never miss a beat by beat-phase meter and countdown functions.

Would you prefer to connect the Pioneer XDJ-1000 to the computer with eg Serato DJ? Pioneer XDJ1000 is fully MIDI compatible!

Now with free third year warranty as of 1-12-2015.

Details Pioneer XDJ-1000

- Media playback from: USB flash drive (HDD), computers (Mac / Windows PC), iPhone / iPod touch, Android device
- Playback Formats: MP3, AAC, WAV, AIFF (iOS version of rekordbox : MP3 and AAC)
- USB Supported formats: FAT, FAT32, HFS +

- USB ports: USB A, USB B
- Audio out RCA
- Control 3.5mm out for fader
- LAN port link

- Frequency: 4 Hz 20 kHz
- S / N Ratio: 115dB or more
- Total harmonic distortion: 0.003% or less
- 21W power consumption
- Dimensions: 305 x 382.5 x 110 mm
- Weight: 3.3kg