Universal Audio presenteert: het LUNA Recording system!

09 May 2020
Tags: Nieuws

Universal Audio presenteert: het LUNA Recording system!

Universal Audio presenteert: LUNA.

Universal Audio, een van de huidige marktleiders in het maken van professionele audio hardware- en software, kondigt in het voorjaar van 2020 hun eerste Apollo integrated Recording systeem aan in de vorm van LUNA. LUNA transformeerd Universal Audio's welbekende Apollo audio interfaces in volledig geïntegreerde opnamesystemen. Deze zogezegde LUNA "DAW" bestaat uit de digitale LUNA applicatie met zijn extenties en instrumenten en runt op elke Universal Audio interface met thunderbolt aansluiting. Belangrijke nieuwe functies van LUNA includeren een diepe integratie met Apollo interfaces, ingebouwde Neve Summing mixer emulaties, Multitrack Tape Emulaties en een gloednieuwe reeks aan digitale instrumenten.

Diepe Apollo Integratie voor een snelle, natuurlijke workflow.

In tegenstelling tot klassieke DAW's heeft LUNA een nauwe hard/software integratie waardoor het opnemenen en routen van audio door de DSP-bekrachtigde UAD plugins een fluitje van een cent word, dat allemaal zonder opvallende latency dankzij de nieuwe Accelerated Realtime Monitoring feature! 

Neve Summing en Integrated Multitrack Tape Emulation.

Het Luna Recording System bevat zeer nauwkeurig ge-emuleerde audio summing circuits van de Neve 80-series mixing consoles ontworpen door Neve Electronics in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Bewerk jouw sound met het harmonie-rijke karakter van de Neve 1272 summing amplifier! In plaats van een Summing plugin zijn de ge-emuleerde circuits ingebouwd in de digitale mixing interface van LUNA waardoor je in een handomdraai een schone mix van karakter kan voorzien. LUNA's Oxide extentie is een geintegreerde Multitrack Tape Emulator toepasbaar op elk kanaal. De sonische kwaliteiten van Tape worden vaak beschreven als "warm" en "bindend" en zijn daarom onmisbaar in het creëren van een klassieke sound.

Gloednieuwe digitale instrumenten.

Universal Audio's LUNA onderscheid zichzelf nog verder met 3 gloednieuwe digitale instrumenten. Het eerste instrument is een digitale iteratie van de klassieke MiniMoog. In samenwerking met Moog Music is deze versie een zeer nauwkeurige emulatie van het origineel uit 1971.

Het tweede instrument is de Ravel Grandpiano. De Ravel Grandpiano is adembenemend gemodelleerd naar een Steinway Model B grand piano gebaseerd op UA's proprietary sampling, fysieke sampling en nieuwe ultra-resonantie technologie die de klank van de piano vooziet van al zijn sonische karakter.

Het laatste instrument heet Shape. Shape is een creatieve toolkit die allerlei verschillende soorten instrumenten bevat als: vintage keys, drums/percussie, gitaar/basgitaar, orchestrale elementen, realtime synthese en nog veel meer!

Tot slot.

Luna is te krijgen als een gratis download voor alle met Thunderbolt-uitgeruste Apollo en Arrow audio interface eigenaars. De software runt alleen op MacOS en is te verkrijgen in het voorjaar van 2020. Let op: LUNA is niet compatible met Apollo FireWire en de Apollo Twin USB.

 

Ontvang de LUNA gratis bij de Universal Audio Arrow, al verkrijgbaar vanaf €499,-incl. BTW:

UNIVERSAL AUDIO ARROW

Of misschien de Apollo Twin x Duo:

UNIVERSAL AUDIO APOLLO TWIN X DUO

Elders de Apollo 8 Quad:

UNIVERSAL AUDIO APOLLO 8 QUAD