Roland 909 day: many new and unique products coming up

08 September 2016

Roland 909 day: many new and unique products coming up

Roland DJ-808

Het meest unieke, vernieuwende product is zonder twijfel de Roland TR-808 Serato controller. Deze 4-kanaals DJ controller is uitgerust met moderne DJ features zoals 2x 8 multifunctionele performance pads, een uitgebreide effectensectie en hoge kwaliteit controls. Het opmerkelijke aan deze DJ controller is dat er daadwerkelijk een Roland TR-8 drumcomputer ín de DJ controller geplaatst is. Met deze drumcomputer kan je live klassieke 808 en 909 sounds toevoegen aan je DJ set (direct in sync met Serato DJ). Super gaaf! Ook bevindt zich een Roland VT-3 Voice Transformer in het apparaat waar direct een microfoon op aangesloten kan worden.

Roland TR-09 en TB-03

De grootste verrassing is toch zeker wel de aankondiging van de Roland TR-09 en Roland TB-03. De Roland TR-09 is een Boutique-versie van de legendarische Roland TR-909 drumcomputer en beschikt over hoogwaardige ACB analoge modelling. De Roland TB-03 is een Boutique-versie van de Roland TB-303 en beschikt over eenzelfde dikke sound als de originele TB-303 mét nieuwe overdrive en delay mogelijkheden. Ook de TB-03 beschikt over ACB 'analoge' modelling. Ondanks het feit dat deze TR-09 en TB-03 synthesizers niet echt analoog zijn hebben wij uit betrouwbare bron vernomen dat ze fenomenaal klinken!

Roland TB-03 en TR-09

Roland SYSTEM-8

Ken je de Roland SYSTEM-1? Deze unieke synthesizer heeft er een grote broer bij, de Roland SYSTEM-8. Deze synthesizer beschikt over hetzelfde plug-out systeem als de SYSTEM-1: er kan een daadwerkelijke Roland plug-in ín het apparaat geladen worden. In de SYSTEM-8 kunnen zich in totaal drie plug-outs tegelijkertijd bevinden, die snel gewisseld kunnen worden in een live-omgeving. Uiteraard bevindt ook de SYSTEM-8 plug-out zich in de synthesizer. Ook beschikt deze plug-out synthesizer over 49 toetsen, wat 'm perfect maakt voor de (professionele) toetsenist.

Roland SYSTEM-8

Roland TT-99 en Roland DJ-99

Ook presenteert Roland twee producten die werkelijk uniek zijn voor het merk: een direct drive draaitafel en een DJ mixer (nouja, de laatste mixer werd rond 2000 op de markt gebracht). De Roland TT-99 en Roland DJ-99 zijn voorzien van een '909' stijl overlay en krachtige, betrouwbare bouwkwaliteit. Als 909-fan zijn deze draaitafel en mixer een ultieme keuze!

Roland VP-03

Roland presenteert naast de TR-09 en TB-03 nog meer nieuws voor de Roland Boutique-lijn: de Roland VP-03 Vocoder. Deze kleine maar fijne vocoder is gebaseerd op de legendarische Roland VP-330 Vocoder. Ook deze Boutique synth beschikt net als zijn broertjes over Roland's ACB (Analog Circuit Behaviour) techniek waarmee het geluid van een analoge synthesizer nauwkeurig gereproduceerd wordt. Er wordt met deze vocoder een zwanenhals microfoon meegeleverd zodat je direct aan de slag kan!