Record DJ sets with your mobile

22 January 2018

Record DJ sets with your mobile

Tot voor kort was het altijd een uitdaging om een DJ set op te nemen, of dit nu met de computer is of met een externe recorder. De nieuwste mixers van Pioneer beschikken over een Send and Return mogelijkheid over USB, waarmee apps als RMX-1000 iOS en andere inter-apps kunnen worden aangesloten.

Nu heeft Pioneer deze aansluiting nog meer doel gegeven door met de nieuwe DJM-REC app de mogelijkheid te bieden om je DJ set op te nemen.

De DJM-REC app is te vinden in de Apple App Store (momenteel alleen voor IOS) en kost €9.95

XDJ-RX2 scherm

Je verbindt je IOS apparaat via een lightning kabel met de DJM-900NXS2, DJM-450, DJM-TOUR1 of DJM-750 MK2, installeer de DJM-REC app en je bent klaar om op te nemen. Opname formats zijn: WAV op 44.1/48 kHz of AAC van 64kbps tot 320kbps.

Misschien wel de tofste feature is de mogelijkheid om je mix direct live te streamen via bijvoorbeeld Facebook, Youtube en Instagram in hoge kwaliteit (hou rekening met de conversie van het sociale platform dat je kiest)

XDJ-RX2 scherm

Aan de juiste volumes is ook gedacht. Met de Loudness slider zorg je voor meer punch in je set, ook is er een Sub Bass slider waar je de sub laag mee kan versterken en verlagen. Het zetten van markers en Time Stamp informatie wordt automatisch toegevoegd als je draait met een gelinkte set en de juiste analyse files van Rekordbox. Dit maakt een tracklist maken erg makkelijk en vooral snel.