Reason adds VST support in Reason 9.5

02 May 2017

Reason adds VST support in Reason 9.5

Met de komst van VST plugins bleef Reason helaas achter door ervoor te kiezen deze niet te ondersteunen. Nu heeft Propellerhead eindelijk de knoop doorgehakt en is het mogelijk je complete VST bibliotheek te gebruiken in Reason 9.5.

Reason werd voor het eerst geïntroduceerd in het jaar 2000 en verraste menig producer door zijn analoge uiterlijk - wat het overstappen van analoge gear naar een DAW een stuk aantrekkelijker maakte. Nu - 17 jaar later - zijn we bij versie 9.5 en is de look en feel nog steeds die van fysieke gear maar nu met de toevoeging van VST plugins.

VST plugins zullen in Reason 9.5 direct beschikbaar zijn in het Reason rack (te vinden in het nieuwe Plugin Rack Device). Zoek deze in de browser, gebruik CV met de plugins en combineer deze met Reason's eigen apparaten of Rack Extensions. Uiteraard is ook de audio te routen via Reason's uitgebreide patch rack.

Upgraden

Vanaf 29 mei 2017 is Reason 9.5 gratis beschikbaar als upgrade voor Reason 9 gebruikers. Wil jij meehelpen als beta tester? Kijk dan hier.

Mocht je vragen hebben over de werking en kracht van Reason laten we je het graag zien in onze showroom in Haarlem.