Pioneer DDJ-400 + Spotify? Not anymore! Wel Tidal, Soundcloud en Beatport!

11 September 2019

Pioneer DDJ-400 + Spotify? Not anymore! Wel Tidal, Soundcloud en Beatport!

De fysieke verkoop van muziek is al jaren op zijn retour, terwijl streamingsdiensten zoals Spotify de wereld rap overnemen. De implementatie van Spotify voor DJ’s liet even op zich wachten. Na een tijdje wel met Spotify te kunnen stream zijn ze gestopt met de support op deze mogelijkheid. Wel is het mogelijk om met o.a. Tidal, Soundcloud Go+ en Beatport Link te streamen!

 

De Pioneer DDJ-400

De Pioneer DDJ-400 is een erg aantrekkelijke en kwalitatieve DJ controller voor beginnende DJ’s. De controller is namelijk erg uitgebreid, en werkt naadloos met de gratis meegeleverde Rekordbox software. Hierdoor kan je onder andere gebruik maken van talloze effecten, twee duo filters en 8 pads die multifunctioneel te gebruiken zijn. Daarnaast zit er een fantastische geluidskaart in, waardoor je de controller rechtstreeks kunt aansluiten op je speakers, nummers kunt voorbeluisteren op je hoofdtelefoon en zelfs een karaoke feestje kunt geven dankzij de microfoon input!

Algoriddim Djay*

De DJ software van Algoriddim is een frisse blik op DJ software, met als voornaamste voordeel dat je kunt draaien in combinatie met Tidal**. Net als op Tidal zelf kun je gemakkelijk zoeken op basis van playlists, moods en zelfs via de match functie die bijpassende tracks zoekt op basis van BPM, toonsoort en dansbaarheid. Daarnaast is de software ontzettend gebruiksvriendelijk en uitgebreid met bijvoorbeeld video functionaliteit en gave effecten. Naast een programma voor Mac en Windows, is er overigens ook een app voor iOS én Android beschikbaar.

 

De Pioneer DDJ-400 is dus sinds kort toegevoegd aan de gigantische lijst van ondersteunde hardware, die je hier kunt vinden. Dit geldt overigens ook voor de nieuwere Pioneer DDJ-200, de nóg goedkopere variant voor de beginnende DJ.

Rekordbox X Beatport X SoundCloud

Wat ook noemenswaardig is, als we het hebben over streaming mogelijkheden voor DJ’s, is de nieuwe Rekordbox update! Sinds deze update is het mogelijk om via Rekordbox te streamen vanaf Beatport LINK*** en/of SoundCloud Go+****. Met een Beatport LINK Pro of Beatport LINK Pro+ abonnement, kan je zelfs tracks van Beatport offline beschikbaar maken! Zo ben je dus nooit meer onnodig veel geld kwijt aan nummers die je slechts één keer draait.

 

Conclusie

Voor sommige DJ’s zal streaming nooit een goede oplossing zijn, omdat ze ofwel al een uitgebreide muziekcollectie hebben ofwel niet afhankelijk willen zijn van een internetverbinding. Echter zal het voor een aantal DJ’s die regelmatig voor een breed publiek draaien, zoals de drive-in DJ, dé ideale oplossing zijn. Verzoekjes draaien was nooit zo gemakkelijk. En ook al zijn we daar als DJ niet altijd blij mee, is het voor de sfeer toch fijn het publiek te kunnen geven waar ze om vragen.

 

*Algoriddim Djay software is los te koop via hun website

**Tidal HiFi of Premium abonnement vereist
***Beatport LINK abonnement vereist
****SoundCloud Go+ abonnement vereist