Rane en A-Trak slaan de handen in één!

28 August 2021
Tags: Nieuws

Rane en A-Trak slaan de handen in één!

Al jaren lang staat Rane bekend als één van de belangrijkste spelers binnen de scene van ‘Battle DJ’s’. Breng vervolgens Rane samen met één van de meest toonaangevende DJ’s binnen deze zelfde scene, namelijk A-Trak, en je komt uit op de Rane Seventy A-Trak Signature Edition mixer!

Wat maakt Rane mixers bijzonder?

Zoals eerder gezegd is Rane een ware specialist als het neer komt op het maken van zogeheten ‘Battle Mixers’. Nu hoor ik je denken: “Wat is dat überhaupt, een Battle Mixer?”. Eigenlijk zijn Battle Mixers vooral bedoeld voor de DJ’s die een stuk creatiever willen draaien dan andere DJ’s en die bijvoorbeeld meer scratching willen toevoegen. Er wordt als het ware een geheel nieuwe track gemaakt d.m.v. cueing, scratching, samples, effecten en ga zo maar door. Rane weet ervoor te zorgen dat dit zo soepel mogelijk gaat. Zo is het van belang dat de crossfader smooth en duurzaam is, met een aanpasbare curve, en er moeten genoeg effecten en performance pads zijn die vooral snel te besturen zijn.

Kijk vooral even dit filmpje van A-Trak waarin hij zijn skills op de Rane Seventy A-Trak Signature Edition mixer laat zien.

Rane Seventy vs Rane Seventy A-Trak Edition

De Rane Seventy is al even op de markt, dus wat is er nou dan zo speciaal aan de Rane Seventy A-Trak Signature Edition? Naast het verschil in design vind je op de A-Trak Edition een aantal interessante extra functies. Zo beschikt hij over rotary knoppen die steviger aanvoelen dan de knoppen van de Rane Seventy en er zijn een aantal nieuwe bijzondere effecten toegevoegd. Hiernaast is de curve en frequency response aangepast waardoor hij meer bij de sound van A-Trak past.

Meer weten over de verschillen tussen deze 2 mixers? Bekijk dan even de productpagina’s van beide mixers: