Binnenkort eigen muziek uploaden naar Spotify!

21 September 2018

Binnenkort eigen muziek uploaden naar Spotify!

Inmiddels staat Spotify al jaren bekend als marktleider op het gebied van muziek streaming, maar toch is het voor artiesten altijd lastig gebleven om hun muziek op Spotify te krijgen… Gelukkig dan ook maar dat hier eindelijk verandering in komt!

Voorheen waren er 2 opties om op Spotify te komen: via een platenmaatschappij of via een third-party service zoals Tunecore. Spotify komt nu met een 3e optie waarmee artiesten zelf muziek kunnen uploaden naar Spotify! Deze functie is op het moment alleen nog te gebruiken voor artiesten die door Spotify zijn uitgenodigd, maar zal binnenkort voor iedereen met de Spotify For Artists service te gebruiken zijn. Artiesten kunnen hiermee vervolgens een release datum instellen, statistieken van tracks bekijken en de inkomsten uit releases bekijken.

Over de inkomsten liet Kene Anoliefo van Spotify het volgende weten: "Artists receive 50% of net revenues from the songs they upload, and Spotify also accounts to publishers and collection societies for additional royalties related to the music composition."