De Pioneer DDJ-200; draaien via je smartphone of iPad!

5 December 2019

De Pioneer DDJ-200; draaien via je smartphone of iPad!
Deze veelzijdige DJ controller kan zowel verbonden worden via USB als via Bluetooth. Hierdoor is de DDJ-200 een ideaal instapmodel voor de beginnende DJ.

Pioneer’s DDJ-200 is een compacte 2-kanaals DJ controller met MIDI-over-Bluetooth functionaliteit, die werkt met de een smartphone app (waarmee je tracks uit Spotify kan draaien!). Met deze Pioneer controller heb je toegang tot alle basisfuncties die je nodig hebt om tracks te mixen, waaronder basisfuncties zoals de mogelijkheid om te cue-en, hotcuen en loopen. De twee aanraakgevoelige jogwheels kunnen gebruikt worden om te scratchen (of cue-en) en om gemakkelijk door een track te zoeken (in combinatie met shift knop).

Wat de DDJ écht bijzonder maakt is de verbindingsmogelijkheid. Deze controller werkt, in tegenstelling tot bijna alle andere DDJ controllers, namelijk niet alleen met MIDI over USB, maar ook met MIDI over Bluetooth! Wat dit inhoudt is dat je de controller draadloos door middel van een Bluetooth verbinding met een iPhone, iPad of Android apparaat met de gratis Algoriddim Djay app kan verbinden. Het enige wat de controller nodig heeft is stroom! De audio wordt via de smartphone of iPad uitgestuurd door de minijack output. Wil je tracks voorbeluisteren? Gebruik dan de meegeleverde minijack mono splitkabel en stel de Djay app in op ‘Split Output’. Beide outputs (master en headphone) worden in dit geval mono uitgestuurd (een gemengd links/rechts geluidskanaal) in plaats van stereo (separate links/rechts geluidskanalen).

Heb je een Spotify Pro licentie en gebruik je Djay? Dan kun je niet alleen gebruik maken van tracks die al op je smartdevice staan, maar kan je ook tracks via Spotify draaien (streamen). Tevens worden Beatport LINK, Deezer en Soundcloud Go+ streaming ondersteund! Zolang je een actieve internetverbinding hebt heb je via Algoriddim Djay toegang tot alle beschikbare tracks. Zo mis je nooit meer een verzoekje (nu maar een betere smoes verzinnen om onder ‘Despacito’ uit te komen). Naast de Djay software kun je ook kiezen voor Pioneer’s eigen WeDJ app of edjing mix.

Draai je toch liever met een groter scherm? De Pioneer DDJ-200 is ook door middel van USB (niet met Bluetooth helaas) op een computer aan te sluiten. Bedien gemakkelijk de uitgebreide rekordbox dj software en speel de sterren van de hemel, óf gebruik deze MIDI controller om je sets (cues, playlists en loops) voor op CDJ’s in rekordbox voor te bereiden!

Een bijzondere functie van de DDJ-200 Smart DJ controller is de Phrase Sync functie. Klik op de Phrase Sync knop om automatisch 2 tracks gelijk te stellen waarna je met een handomdraai (en de crossfader) een perfecte overgang kan creëren. Tevens kan je op de crossfader van de DDJ-200 één van de transition FX instellen, om bijvoorbeeld een subtiele filter overgang te creëren wanneer je de fader van links naar rechts beweegt.

Of je nu een beginnend slaapkamer DJ of een gevorderde DJ op zoek naar een portable apparaat bent, de DDJ-200 stelt voor zijn formaat zeker niet teleur!