• Allen & Heath Xone DB2 (Nederlands)
  • Allen & Heath Xone DB2 (English)
  • Fast worldwide delivery!
  • 023-5749408

Allen & Heath Xone DB2

16 ratings

De Xone DB2 staat dan misschien bekend als het 'kleine' broertje van de DB4, maar hij weet zijn grote broer wel ontzettend goed bij-te-benen. De meest geliefde functies van de DB4 zijn terug te vinden in de net zo stevige behuizing van deze digitale DJ-mixer.

1.241
1.026,00
incl. VAT
Ships in: 3 weekdays (dependant on supplier)
  • Brick&mortar store in Haarlem
  • Come in for a cup of coffee!

Video Allen & Heath Xone DB2

Reviews

Rating: 4 / 5 based on 16 ratings.

Submit a review and win a ToneControl voucher worth 25 euros!

Review this product

Review door op 23 January 2015 4

Ik heb deze mixer al 2 jaar en ik vind het een fantastische mixer, Het is een plaatje om naar te kijken. Hij heeft een mooie warme sound en vind ik beter klinken dan een DJM. Zelf gebruik ik twee Xone K2 controllers met deze mixer en dat gaat gewoon perfect..
Het mooiste van de mixer vind ik de effecten die zijn erg super. De efecten kan je ook nog kan tweaken. BPM herkenning gaat ook zonder problemen.
De leercurve licht wel wat hoger dan de gemiddelde mixer, maar daarbij kan je heel veel creatieve dingen mee doen.
Zijn er zaken die ik niet goed vind. Helaas wel, Ik draai geregeld met mijn Macbook, waarbij de DB2 als geluidskaart functioneert, regelmatig is het mij opgevallen dat ik dropouts heb (geluid valt voor een seconde weg)
Ik heb van alles geprobeerd, USB kabel vervangen, firmware en drivers updaten, noem maar op. Het probleem zou de USB3 poort zijn.
Uiteindelijk is gebleken dat het niet software matig kan worden opgelost, het blijk een hardware probleem te zijn. Het probleem komt niet bij alle MacBooks voor, als je meer wilt weten kan je op de support site van Allen & Heath kijken.
Aangezien ik meestal met mij MacBook draai kan ik de Db2 niet meer vertrouwen en hapt deze nu te veel stof. Had ik dit van tevoren geweten had ik waarschijnlijk een DB4 gekocht.
Uiteraard heb ik een Mail naar Allen & Heath gestuurd, maar zover heb ik alleen maar een vage belofte gekregen dat ze op zoek zijn naar een oplossing (al twee jaar)
Misschien niet erg slim van mij om zo lang te wachten aangezien de garantie volgens mij al verlopen is, maar via de Support van Allen & Heath is het altijd voorgespiegeld als een software issue.
Tip: Dus als je de DB2 wilt aansluiten op een computer check dan wel of deze compatible is.

Review door op 31 March 2014 4

Een erg veelzijdige en goede allround controller. Sinds 2 weken heb ik deze mixer in huis en hij bevalt super! Het geluid is erg strek en warm en de filters zijn fantastisch. De lay-out is zoals eerder gezegd even wennen maar na een tijdje weet je niet anders. De mixer is zowel analoog als digitaal via usb te gebruiken als MIDI controller. Dit maakt het een erg divers en allround apparaat wat geschikt is voor elke dj. Zeker een aanrader!

Review door op 1 May 2013 5

Na 2 uurtjes draaien heb ik er eigenlijk geen woorden meer voor.......wat een geweldige mixer is dit zeg. Alles klopt aan de mixer zoals de lay-out, de effecten enz enz. 1 ding viel mij gelijk op en dat is de geluidskwaliteit. Wat een verschil met Pioneer. Echt een warm en vol geluid. Als je Pioneer gewend bent dan is deze mixer in het begin even wennen vanwege de lay-out maar daarna gaat er ook een wereld voor je open. Tevens is het apparaat heel gebruiksvriendelijk. Ik ben helemaal om en zal nooit meer de overstap maken terug naar Pioneer.

Ook de service van Tonecontrol is uitermate correct. Nogmaals dank.

gr

Tim

Specifications Allen & Heath Xone DB2

Hier is het dan, die nieuwe Allen & Heath. Een digitale mixer die zichzelf het broertje mag noemen van de Xone:DB4, want deze mixer is vergeleken met de DB4 slechts twee kanalen minder maar met de vertrouwde groen, blauw en paars LED verlichte VU-meters per kanaal en ook bij de dubbele master kan deze mixer zich het kleine broertje met trots noemen. Naast dit allen heeft deze control ook nog twee digitale effect kanalen, in deze effect banken staan als voorbeeld effecten als: Delay, reverb, modulatie, resonator en damage.

Random audio dropouts can occur when using a Xone:DB2 with some early USB3 enabled Apple Macs. This is due to a hardware incompatibility issue and, following extensive research, we have reluctantly reached the conclusion that it cannot be fixed via software.

The Macs that are incompatible have the following model identifiers:

MacBook Pro
MacBookPro 10, 1: 15″
MacBookPro 10.2: 13″
MacBookPro 9.1: 15″
MacBookPro 9.2: 13″

MacBookAir
MacBookAir 5.1: 11″
MacBookAir 5.2: 13″

iMac
iMac13.2: 27″
iMac13.1: 21.5″
iMac13.3: 21.5″

Mac Mini
MacMini6.1

De DB2 beschikt verder over een matrix input control, 1/4 inch en 1/8 inch hoofdtelefoonuitgangen met volumeregeling, dubbele wet/dry en filter knoppen, X/Y crossfader en MIDI shift functies. De compacte LCD-scherm is helder verlicht en laat u duidelijk alle belangrijke informatie van de effecten zien.

Details Allen & Heath Xone DB2

- input selectie en input type instelbaar
- X/Y crossfader
- twee kanaals effecten unit
- expressie control per effect kanaal
- dubbele dry / wet knoppen
- dubbele filter knoppen
- hoofdtelefoonuitgang met 6.35mm en 3.5mm
- cue/mix en monitor level potmeters op de hoofdtelefoonuitgang
- uitgebreide VU-meter per kanaal met groene, blauwe en paarse indicatie LEDs
- dubbele master VU-meter met groene, blauwe en paarse indicatie LEDs